Specialisaties

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak  een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen.

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij een ‘droge’ accupunctuurnaald in een aangedane spier wordt aangebracht. Dry Needling is een efficiënte methode voor de aanpak van myofasciale problematiek, ofwel pijn en stijfheid die worden veroorzaakt door een spier. Het is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is niet te vergelijk met acupunctuur. Het doel van deze behandeling een directe en langdurige pijnvermindering en ontspanning in een spier en een verbeterde beweeglijkheid en functie van de betrokken spier(en) en gewrichten. Bij Dry Needling wordt niet geïnjecteerd en er wordt geen medicatie toegepast.