Kwaliteitsregister

Specialist in beweging

Als je niet goed kunt bewegen, als je niet durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, als je moeite hebt met bewegen. De fysiotherapeut is er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud

Hoe is de kwaliteit van de fysiotherapie gewaarborgd?

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie heeft afgerond en het diploma heeft behaald, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut

KRF (KwaliteitsRegister Fysiotherapie)

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te waarborgen, is het KwaliteitsRegister Fysiotherapie (KRF) in het leven geroepen door de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het KRF inschrijven. Daarmee heeft u nog meer zekerheid dat u in veilige handen bent bij uw fysiotherapeut.

Vanuit het KNGF, wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek.

Via de zoekfunctie ‘Vind uw fysiotherapeut’ komt u alleen bij fysiotherapeuten die in het KwaliteitsRegister Fysiotherapie staan geregistreerd.

Alle bij de Fysiomove praktijken werkzame fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het KRF. Meer info: zie www.fysiotherapie.nl.

Kwaliteitsregister Fysiotherapie | De Nieuwe Dam

logo-fysiomove

kngf-logo-2008