Shockwave

Wat is shockwave-therapie?
Shockwave-therapie is een moderne en erg doeltreffende behandelmethode. In de moderne pijntherapie worden de helende eigenschappen van deze shockwave-therapie toegepast voor de behandeling van pijnlijke zones. Net als bij de niersteenvergruizer worden met een apparaat drukgolven opgewekt. Het pijngebied wordt hieraan blootgesteld. Het lichaam reageert met een verhoogde stofwisseling en bloedcirculatie. Hierdoor wordt het lichaam aangezet tot zelfgenezing. Voor de behandeling begint zal de fysiotherapeut eerst een aantal vragen aan u stellen en u onderzoeken. Dit om een beeld te krijgen van de klachten en om het behandelgebied vast te stellen.

Wat zijn de effecten van shockwave-therapie?
1. Verbeterde doorbloeding in de behandelzone
2. Stimuleren van het genezingsproces
3. Pijndempend effect
4. Afbreken van littekenweefsel en kalkafzetting

Indicaties voor shockwave-therapie
Shockwave wordt toegepast bij:
1. Peesaandoeningen (tennis- golferelleboog, achillespees, kniepees, etc.)

2. Slijmbeursontstekingen
3. Kalkafzettingen in de schouder
4. Hielspoor
5. Spierklachten (bv: rugklachten, triggerpoints, spanningshoofpijn, etc.)

 

Wat zijn de voordelen?
Al na 2 of 3 behandelingen geeft 80% van de behandelde patiënten aan minder pijn te hebben en blijkt de beweeglijkheid te zijn toegenomen.
De behandeltijd is erg kort ( 5-15 minuten per sessie) en er zijn gemiddeld slechts 3-5 behandelingen nodig voor therapiesucces is bereikt.
U hoeft niet verdoofd te worden. Shockwave voorkomt vaak injectie of operatie. Verder wordt de oorzaak behandeld en niet de symptomen.
Er zijn ook weinig bijwerkingen. Wel kan er direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan.

 

Direct toegankelijk
U kunt, zowel als inwoner van Nederland als België, zonder verwijzing van een arts contact opnemen met Malnova Banejo  voor informatie over de voorwaarden, de kosten en behandelingsmogelijkheden met SHOCKWAVE.

 

Vergoeding

Shockwave wordt bij Malnova Banejo sinds 2018 als een normale behandeling fysiotherapie gedeclareerd. De eigen bijdrage voor de shockwave behandeling is daarmee komen te vervallen.

Malnova Banejo is aangesloten bij Impuls/ NVMST, de Nederlandse Vereniging voor Musculo- Skeletale Shockwavetherapie. Voor vragen over de shockwavebehandeling kunt U bij onze gespecialiseerde shockwave therapeut Dominique Apers terecht.

shockwave-gel   shockwave-apparaat